22 Kasım 2008 Cumartesi

Oradan, buradan, havadan, sudan - 12

Uzun zamandır buraları ihmal ettim biliyorum. Ama döndüm. ;)

Şimdi bakalım neler olmuş geçen zaman içinde...

Öncelikle gemi sezonu bitti. Artık bir müddet sabahın köründe, gün ışımadan Salıpazarı'nda gemi bekleyip çay içmeyeceğiz gibi görünüyor.



Bu arada en son gemide tur esnasında kalp krizi geçiren ve Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan sevgili Rozi Mizrahi'ye acil şifalar diliyor, geçmiş olsun diyorum.



Gene son gemide Almancacı rehber arkadaşım, meslektaşım Ahmet Aybar bana bir hatıra fotoğrafı verdi. Geçenlerde gene Salıpazarı'nda, gene gemi beklerken çekilmişti bu fotoğraf. Esinciğimle birlikte.


Ben bu arada vegan yoğurt işini bayağı bir geliştirdim. Vegan blogumda tarifi var. Tarkan sağolsun bana Berlin'den vegan yoğurt getirmişti, onu soya sütüyle mayalayarak elde ettiğim yoğurt muhteşem bir şey oldu. Devamlı yoğurt yapıyorum.



Bugün de badem kreması yaptım. Harika bir raw food.



Geçenlerde benim Yorgo'nun arkadaşları geldi Yunanistan'dan. Onlarla İstanbul turu yaptık. Aslında Boğaz turu denebilir. Haliç, Pier Loti, Patrikhane ziyaretleri yapıp köprüden karşıya geçtik, Üsküdar, Salacak, Anadolu yakasında kıyı kıyı Beykoz'a kadar gittik, Beykoz'da kahve içip ikinci köprüden Avrupa yakasına geçip Tarabya'da Hristo'da öğle yemeği yiyip bu sefer de Avrupa yakasında kıyı kıyı Ortaköy'e kadar gittik. Ben orada onlardan ayrıldım.


Son gemi turunda Mısır Çarşısı'nda Ayfer Kaur'a bir adamcağız geldi, biber satıyordu, kıyamadım aldım.


Evde hemen astım, yarısını Zeynep'e vereceğim.



Dün Yönetim kurulu toplantısı için Rehberler Odası'ndaydım. beni hoş bir sürpriz bekliyordu. Sevgili arkadaşım ve meslektaşım Saffet Emre Tonguç yeni kitabı 'Avrupa'da Görülecek 101 Yer'i yollamış, imzalamış da. Canım benim. Hayırlı olsun bakalım!


Bugün arabayı servise götürdüm. Yarın feci soğuk geliyor. Yağı, suyu, antifrizi derken biraz oyalandım orada.


Sinan'ın köpeği Lady doğurmuş. 7 bebeği var. Çok güzeller. 3 erkek, 4 dişi.


Yarın senaryo çalışması var, bugünlük bu kadar. Yazarım gene... :))))

8 yorum:

Zeynep Everi dedi ki...

aaaaaaaaay çoook şeker onlar ..kimler mi Sinan'ın torunlar elbette. Bana bak sister numero uno öyle özetle kandıramazsın bizi. Ama senin özetler bile çok keyifli.
1- Sabak körü kalkmayacaksın ancak sabah evinde kendi yaptığın çayı yudumlayacaksın.
2-Rozi Mizrahi'ye büyük geçmiş olsun. :/ Hayat uyuzluklarını sergileyecek ille.
3-Herkes gülümsüyor fotolarda ne güzel
4-Yoğuda devam oh toksinlere ölüm.
5-Vegan sayfanda okumuş ve seyretmiştim bademleri. Yummy
6-Şu özel turu bana da yapsana be yau. En çok Hristo'yu kıskandım diyebilirim. (bayan obur bendeniz)
7-Biberler bekleniyor sana yar etmem şahittir blog ailesi.
8- Saffetim Emrem Tonguçum ile bir buluşma artık şart.Sen ayarlayacaksın ablası.
9-Aferim arabana da kendine de bak. Sen anti friz ne içiyorsun? Ben tahin-pekmez diyorum.
10- YUkarıda açılış cümlem.
Öperim ayol seni sistııırrr.

Nükhet Everi dedi ki...

Ay matrak sister hehehehe...
Şimdi Zeyno, ben tura gitsem de gitmesem de, sabahın köründe kalksam da kalkmasam da, çay mutlaka demlenir ve içilir evde, vegan kahvaltı yapılır ve öyle çıkılır evden. Sen beni bilirsin.
Sana özel tur yapalım hakikaten... Hristo'da da bekliyorlar zaten. Yaw, Hristo bizim sayılır kızım, ne de olsa büyükbabamızın arkadaşının yeri, her ne kadar artık ne Hristo ne de Kemal yaşamasa da, lsun, orası bizim...
Biberler senin, aşkolsun yani...
Bu arada Saffet'in Emre'n Tonguç'un sana selam söyledi, geçen hafta sonu gördüm ve bana dedi ki, Zeynep'e özel olarak vereceğim kitabımı... Alla allaaaaaaaaaa!!!!
Antifriz olarak ben arabama normal antifriz, kendime de Okan bayülgen alıyorum!
sevgiler, saygılar, disco kralı... Kralsın sen.. Kralım! Disco kralı...

ilknur dedi ki...

Nünücümmmm,
Şu vegan yogurdunu o kadar merak ediyorum ki anlatamam. Badem kremasını da deneyecegim, çünkü inanılmaz bir şeye benziyor. Ben de mutlaka her gun 8-10 adet tuzsuz badem yerim, bir de senin yaptığını deneyeyim bakalım. Gemi sezonun bittiğine göre, biraz daha farklı bir ritime geçeceksin demektir, o arada bana da bir gun birkaç saat ayırırsan çoook sevinirim. Öperim dost! İko

Nükhet Everi dedi ki...

Canım İko, sana da yaparım vegan yoğurt, yeter ki sen iste... Ama bademi kesin dene, müthiş bir şey...
Bu arada, sevgili dost, ben sana ne zaman istersen vakit ayırırım seve seve, ama sen hep dünyanın öbür ucundasın. Vakti olmayan sensin. :) Görüşelim ama artık aaaaa, yetti gari, canıma tak etti... :)
Bak kızkardeşim Zeynep de seni eklemiş bloguna, okuyor beğeni ile... Yorum bile yazmış. Sne de onu oku. Zeynep'in kalemi çok hoştur.
Öptüm...

ilknur dedi ki...

Zeynep'i de okuyorum ve izni olursa bloglarım listeme eklemek isterim...Sen söyledikten sonra baktım ki beni de eklemiş kendi bloguna. O zaman ben de onu ekleyeyim. Zaten okuyordum yazdıklarını. Eh, ben Aralık başına dek buralardayım, bir görüşelim o zaman... Süpperrr olmaz mı???

Nükhet Everi dedi ki...

Ekle tabii, o da bayılıyor sana. Görüşelim, çok mutlu olurum. Canım benim!

Basak dedi ki...

Ben bu sabah kahvaltımı üzerine badem kreması sürülmüş buğday ekmeyği ile yapan biri olarak demek isterim ki: bu nasıl bir lezzettir?? bu nasıl bir şeydir??? Enfes... Akşam olsa da yeniden yesem diye daha bu saatten beklemeye başladım... Bu harika ve (kabukları soyması dışında) son derece basit tarifi paylaştığınız için çoook teşekkür ederim. Sırada avakado mayonezi var...

Nükhet Everi dedi ki...

Afiyet olsun sevgili Başak... Valla, ben inanmadığım, sevmediğim, beğenmediğim, bilmediğim şeyleri yazmam. Çok sevindim. Tadı muhteşem değil mi? Yalnız 3-4 gün içinde tüketilmesi gerek diyeceğim ama herhalde buna gerek kalmayacak :))))
Avokado mayonezi de güzel de bir de benim domates sosunu deneyin derim ben, süper bir şey, pizza tarifine baktınız mı? Pizzada, makarnada ve hemen her şeyde çok güzel duruyor. O sosumla da gurur duyuyorum.
Ben zevkle paylaşıyorum, afiyet olsun. :))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails