20 Temmuz 2008 Pazar

Sezen Aksu Konseri (19.07.2008)

Sezen Aksu'nun konserine gittim. Açıkhava Tiyatrosu'nda ikinci konseriydi.

Müthiş bir konserdi. Yerim de çok iyiydi. L Blok'ta 4. sıra. Ben amfilerde ikinci blok ortalarını severim. Ses ve görüntü açısından en iyi yerlerdir.

Muhteşem... Sahne performansı dorukta, hatta her zamankinden de iyiydi bence. 'Sezen denince akla gelen şarkılar' alt başlıklı bir konsept sundu. Senfoni orkestrası gibi giriş ve ilk bölüm sırf eski şarkılardan oluşan bir repertuvar. Onno Tunç'un sahneye yansıtılan görüntüsü. Sezen, Onno ve Arto Tunçboyacıyan besteleriyle coşan seyirci. Özellikle de bir Arto Tunçboyacıyan bestesi olan 'Gülerken Ağlıyorum'un Onno Tunç düzenlemesi olan 'Gülümse' ciddi anlamda birinci bölüme damgasını vuran parçaydı bence.

İkinci bölüm de çok güzeldi. Bu bölümde hem eski şarkılara hem de son albümünden bazı parçalara yer vermişti. Yol Arkadaşım, Hâlâ Haber Bekliyorum Senden, İzmir'in Kızları, Roman, Tanrı'nın Gözyaşları ve Menajer konsere ciddi şekilde damga vurdu.

Aysel Gürel ve Metin Altıok'u anması hoştu. Bir Arto Tunçboyacıyan bestesi olan 'Hâlâ Haber Bekliyorum Senden' çalarken sahneye yeniden yansıtılan Onno Tunç görüntüleri çok duygulandırdı herkesi. Final muhteşemdi. Sezen gitti sanırken geri gelip kendi bestesi olan Tanrı'nın Göz Yaşları'nı söyledi ve herkesi final parçası Arto Tunçboyacıyan bestesi Menajer ile coşturup konseri bitirdi.

Helâl olsun. Harikaydı. Muhteşemdi.

Arka fonda dolunay ve önde Sezen görülmeye değer bir tabloydu bence.

Düşünüyorum. Onca yıl, Sezen'in dediği gibi bir yol arkadaşlığı aslında, hem de ciddi bir yol arkadaşlığı. Gene Sezen'in dediği gibi 'Şarkılar ve Türkiye paralel'.

Hep güzel işlere imza attı ama bu son albüm bir başka. Belki gönlünün kapılarını sonuna dek açmasından, belki de Arto Tunçboyacıyan'ın da elinin değmesinden kaynaklanıyor bu biraz.

Bizim gönlümüze değmesini, gönlümüzün kapılarını açmasını ve içine girip oya oya yerleşmesini iyi biliyor Sezen.

Gene kendisinin dediği gibi, galiba biz de bundan zevk alıyoruz.


P.S.: Fotoğraf iyi olmadı ama olsun. :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails